210.6433767

Κωνσταντίνος Γ. Μιχαλάκης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
O ιατρός Ενδοκρινολόγος Κ. Μιχαλάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2000 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με βαθμό πτυχίου 8,43.

ΗΠΑ
Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ, όπου και εκπαιδεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο Harvard και την εξωσωματική γονιμοποίηση και αναπαραγωγική ενδοκρινολογία στο Πανεπιστήμιο Yale. Μετά, ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας «Λαικό», στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η ειδίκευσή του στην Ενδοκρινολογία συνεχίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο και Μαιευτήριο « Έλενα Βενιζέλου», στο οποίο εκπαιδεύτηκε στην Γενική Ενδοκρινολογία και εξειδικεύθηκε στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία (Προβλήματα Γονιμότητας και Ανδρολογία), και κατ’ εξοχήν στην Μαιευτική Ενδοκρινολογία, Ενδοκρινολογία Κύησης, Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης και γενικά στις Ορμονικές Διαταραχές στην Κύηση.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τον τελευταίο χρόνο της ειδίκευσής του, μετέβη στις ΗΠΑ, στο National Institutes of Health (NIH), που αποτελεί επισήμως το μεγαλύτερο παγκόσμιο ερευνητικό ίδρυμα. Στο ΝΙΗ ειδικεύθηκε στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία, στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και κυρίως στις διαταραχές γονιμότητας που συνοδεύουν τις γυναίκες με προβλήματα βάρους και διατροφής. Στο ΝΙΗ βραβεύτηκε με τον τίτλο του Visiting Fellow, με ανάλογη υποτροφία. Στη συνέχεια πήρε τον τίτλο της Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Δεδομένης της επιθυμίας του να συνεχίσει την έρευνα και εκπαίδευση στις μεταβολικές διαταραχές και την Παχυσαρκία σε συνάρτηση με τις ορμονικές διαταραχές, μετέβη στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, με υποτροφία της Πανελλήνιας Εταιρίας Παχυσαρκίας. Στο Λονδίνο ασκήθηκε στην Παχυασαρκία και τις Μεταβολικές Διαταραχές στο Saint Bartholomew Hospital. Εκεί διετέλεσε Clinical Fellow στην μονάδα Μεταβολικής Ιατρικής και Ενδοκρινολογίας, όπου και εξειδικεύθηκε στους υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς και στην αντιμετώπισή τους τόσο με φαρμακευτική και διαιτητική αγωγή, όσο και στην προ-και μετεγχειρητική τους παρακολούθηση μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια έγινε Επιμελητής σε μία από τις μεγαλύτερες μονάδες βαριατρικής και μεταβολικής ιατρικής στο Λονδίνο, στα νοσοκομεία Charring Cross & Hammersmith Hospitals, που αποτελούν νοσοκομεία του Imperial College of Medicine. Εκεί ανέλαβε αποκελιστικά την πρακολούθηση παχύσαρκων ασθενών, καθώς και ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, ως αποτέλεσμα της παχυσαρκίας και εξειδικεύτηκε σε νέες ενδοσκοπικές μεθόδους εξάλειψης του Διαβήτη σε Παχύσαρκους, καθώς και σε πολύ αποτελεσματικά ενέσιμα σκευάσματα απώλειας βάρους. Παράλληλα, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του UCLH (University College London -UCL), στην μονάδα διαιτολογίας και παχυσαρκίας και βραβεύτηκε με το βραβείο Albert Renolds for young scientists από την Ευρωπαική Εταιρία του Διαβήτη.

ACADEMIC PROFILE-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

Έχει δημοσιεύσει 40 μεγάλες κλινικές και εργαστηριακές μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=michalakis%20k), με τα Πανεπιστήμια Harvard, Queen Mary, Imperial, NIH. Παράλληλα, είναι κριτής σε 17 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει 32 εργασίες σε Ελληνικά Συνέδρια, έχει 10 παρουσιάσεις σε Παγκόσμια Συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε 55 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και 18 σεμινάρια, συμμετείχε στην συγγραφή 9 βιβλίων

ΔΙΔΑΚΤΟΚΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
To 2016 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής με Άριστα, ολοκληρώνοντας τη Διδακτορική του Διατριβή με κεντρικό αντικείμενο τις ορμόνες του λιπώδους ιστού και την συσχέτιση αυτών με την εμφάνιση του καρκίνου.

Η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Τα επίπεδα της αντιπονεκτίνης και ο καρκίνος του προστάτη» ξεκίνησε το 2011 στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Μαργιωρή, ο οποίος είχε διατελέσει χρόνια ερευνητής στις ΗΠΑ στο ίδιο ίδρυμα (ΝΙΗ) που έκανε και ο κ. Μιχαλάκης την ειδίκευσή του στις διαταραχές γονιμότητας και παχυσαρκίας. Η Διδακτορική Διατριβή έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, με τον Καθηγητή κ. Μαντζώρο, κοντά στον οποίο είχε θητεύσει ο κ. Μιχαλάκης και όλη η καταμέτρηση των δειγμάτων ορών και η συλλογή των αποτελεσμάτων έγιναν στη Βοστώνη, στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Τον Μάρτιο του 2016 η Διδακτορική Διατριβή ολοκληρώθηκε και βαθμολογήθηκε με επαίνους (παμψηφεί από όλο το Πανεπιστήμιο) και κατατέθηκε στο Παγκόσμιο Σύστημα Διδακτοκρικών Διατριβών, ως μια πρωτοποριακή έρευνα για την συσχέτιση του καρκίνου με την Παχυσαρκία.

Την ίδια χρονιά (2016), ο κ. Μιχαλάκης έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο της Ελληνική Ενδοκρινολογικής Εταιρίας για την δημοσίευση στο εξωτερικό της καλύτερης στην Ελλάδα επιστημονικής εργασίας και το βραβείο «Γ. Τόλης» με αντίστοιχη οικονομική υποτροφία.

ΥΠΟΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ

Μετά από ειδικά σεμινάρια και πολυετή παρακολούθηση σε αυτά, και μετά από συγκεκριμένες εξετάσεις, πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση της Παχυσαρκίας σας Ειδικός στην Παχυσαρκία και τον Μεταβολισμό (Specialist Certification of Obesity Professional Education Teaching Fellow 2011), διάκριση η οποία την συγκεκριμένη χρονιά απονεμήθηκε σε 2 επιστήμονες μόνο σε όλη την Ευρώπη.

Tο 2018 έλαβε την μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως στο χώρο της Παχυσαρκίας και ανακηρύχθηκε International SCOPE Teaching Fellow in Obesity, διάκριση που κατέχουν συνολικά 40 άτομα μόνο στον κόσμο.